Abaca parametri îndoire tablă pe abkant


 

 Download:  Tabel calcul forte de indoire (“abaca îndoire”)(45 KB)

În abaca de mai jos avem :

S (pe coloana) = grosimea de tablă (mm) ; V (primul rând) = deschiderea matritei (prismei), dimensiunea ȚAvȚ-ului matritei  ;  B = cota minimă de îndoit posibilă cu acea matriță ; Ri = raza interioară obținută cu o anumită deschidere V a matritei ; Pentru fiecare grosime S sunt date ca posibil de folosit 5 matrite V, cea din mijloc este optima dar si celelalte sunt posibil de folosit ; pentru fiecare deschidere V, la intersectia cu grosimea de material, avem forta (tone / metru) necesara la indoire (sus mild steel, jos otel inox) . Pentru  a obtine forta totala necesara pentur indoire, inmultiti forta/metru cu lungimea reperului (lungimea de indoit) in metri.  Aceasta forta totala trebuie sa fie mai mica fata de forta totala a masinii. 

Abaca indoire scule abkant - calcul forte, latura minima indoire, raza interna
Rigla indoire Rolleri

Abaca este disponibilă și ca o riglă de calcul culisabilă (imaginea din stânga, click pe imagine pentru mărire) pentru folosirea ușoară și rapidă de către operatorii de abkant etc. Va rog sa ne comunicati daca doriti o astfel de riglă  culisabilă si imediat o trimitem catre d-voastră.

Mod de folosire: Se selecteza prin culisare grosimea de material (S). Mai jos, la grosimea respectiva apar 5 deschideri de matrita (V) posibil de utilizat la acea grosime (cea de pe mijloc este optima). La fiecare deschidere V, in jos, apar :

  • latura minima de indoit cu acea deschidere V la acel material (Bi) 
  • raza interioara obtinuta cu acea configuratie 
  • forta (tone/metru) necesara pentru indoire, la mild steel si inox
Elemente de la prisma abkant ce pot fi calculate cu abaca indoire

Cota minima de indoire pe abkant (din abaca de mai sus) este exemplificata in imaginea din stanga

Pentru o abaca de indoire on-line, va rugam sa accesati link-ul : ABACA On-line  

In abaca on-line, doar selectati materialul si grosimea de tabla, selectati apoi matrita din variantele prezentate (optimă este cea din mijloc) și apoi aveți toate datele (latura minimă de îndoit, raza internă obtinuta, forța necesară pe metru)