Abaca parametri îndoire tablă pe abkant


 

Abaca de îndoire (calculatorul parametrilor de îndoire) este tabelul ce sintetizează parametrii de îndoire, cu ajutorul ei se poate face un calcul rapid a forțelor necesare la o anumită îndoire (calculator tonaj), se poate alege o matrița (prismă abkant) cu o anumită deschidere V funcție de aplicație, se poate determina raza interioară la îndoire și latura minimă îndoită cu o anumită prismă.

În abaca de mai jos avem :

S (pe coloana) = grosimea de tablă (mm) ; V (primul rând) = deschiderea matritei (prismei), dimensiunea “V”-ului matritei  ;  B = cota minimă de îndoit posibilă cu acea matriță ; Ri = raza interioară obținută cu o anumită deschidere V a matritei ; Pentru fiecare grosime S sunt date ca posibil de folosit 5 matrite V, cea din mijloc este optima dar si celelalte sunt posibil de folosit ; pentru fiecare deschidere V, la intersecția cu grosimea de material, avem dată în tabel forța necesară la îndoire (în kN / metru,  pentru valoarea în tone împărțiți valoarea dată la 10) . Pentru  a obtine forța totală necesară pentru îndoire, înmulțiți forța/metru cu lungimea reperului (lungimea de îndoit) în metri.  Aceasta forță totală trebuie sa fie mai mică fata de forța totală a mașinii. Pentru îndoire materiale dure gen HARDOX, parametrii sunt diferiti, vă rugăm să ne contactați. (ref: Optimal V-Die Selection for Sheet Metal Air Bending)

Parametri indoire abkant - SM TECH
Abaca indoire abkant SM TECH

Abaca este disponibilă pentru download mai jos:

 Download:  Tabel calcul forte de indoire (“abaca îndoire”)(45 KB)

Rigla indoire Rolleri

Abaca îndoire Rolleri este disponibilă și ca o riglă de calcul culisabilă (imaginea din stânga, click pe imagine pentru mărire) pentru folosirea ușoară și rapidă de către operatorii de abkant etc ce nu au acces rapid la un computer. Vă rog să ne comunicați dacă doriți o astfel de riglă  culisabilă si imediat o trimitem gratuit catre d-voastră.

Mod de folosire: Se selectează prin culisare grosimea de material (S). Mai jos, la grosimea respectivă apar 5 deschideri de matrița (V) posibil de utilizat la acea grosime (cea de pe mijloc este optimă). La fiecare deschidere V, în jos, apar :

  • latura minimă de îndoit cu acea deschidere V la acel material (Bi)
  • raza interioară obținută cu acea configurație
  • forța (în tone/metru) necesară pentru îndoire, la mild steel și inox

Vă punem la dispoziție cu mare placere aceste rigle calcul culisabile, doar solicitati si cu mare plăcere vi le trimitem gratuit.

FIsier EXCEL calcul forta indoire

O forță aproximativă necesară la îndoire pe abkant (tone / metru) poate fi obținută rapid și cu ajutorul fisierul EXCEL de mai jos:

Calcul aproximativ forta indoire pe abkant (Excel file) 

 

Calculator parametri indoire

Mentenanta scule abkant

Accesorii îndoire abkant