Home 9 ACF CORNERFORMER

ACF Cornerformer – formare colturi repere tabla


ACF Cornerformer example 1- distribuitor SM TECH.
ACF Corner Former machine - distribuitor SM TECH SRL
ACF Cornerformer - Exemple formare colturi semne circulatie patrat - octogonal - triunghiular

ACF Cornerformer – Formarea colţurilor la reperele de tablă, fără sudură şi polizare

În mod uzual / standard,   produsele de tablă ce au colţuri îndoite (de tipul uşilor de la tablourile electrice etc.)  se fabric astfel:

  • Se decupează colţurile şi se taie produsul pe contur (pe maşinile de ştantat CNC sau pe laser)
  • Se îndoaie laturile pe abkant
  • Se sudează colţurile şi se polizează / şlefuiesc

Aceste ultime operaţii (sudura si polizarea / şlefuirea) sunt mari consumatoare de timp, au cost ridicat cu forţa de muncă şi sunt generatoare de noxe (fumul de sudură şi praful de la polizare) ce necesită alte măsuri costisitoare de eliminate a lor.

Pentru repere de acest tip, există însă o soluţie de formare a colţurilor (Corner Forming) ce oferă evidente avantaje de calitate (aspectul colţurilor) şi de eliminare a sudurii şi polizării.  Procesul de Corner Forming a fost introdus pe piaţă acum mai bine de 20 de ani  de către firma ACF GmbH şi în acest timp firma ACF a dezvoltat o serie de maşini ce folosesc acest proces, pentru diverse aplicaţii de pe piaţă.

Cum funcționează procesul de Corner Forming:

– Pregătirea reperului: Se execute cele  patru decupaje la colţuri  (pe laser sau ştantare).

– Îndoire: Reperul este îndoit folosind un abkant normal, necesitând doar o modificare minimă a prismelor (matritelor abkant) de îndoire pentru a se adapta la procesul de formare a colțurilor.

– Trecerea la maşina Corner Former: Odată îndoită, piesa este introdusă în maşina Corner Former, care execută două operațiuni principale:

  1. Formarea: Primul pas creează colțul rotunjit dorit.
  2. Finisarea: În al doilea pas, marginea colțului este finisată pentru a obține o formă precisă și uniformă.

Fiecare colț format poate fi executat în doar circa 12 secunde. Acest lucru reprezintă o economie enormă de timp, având în vedere că un proces manual de sudură și șlefuire poate dura până la 8 minute per colț. Reducerea de la 8 minute la doar 12 secunde înseamnă o creștere radicală a productivității, un progres crucial pentru firmele echipate cu mașini precum lasere, mașini de ștanțat, prese de îndoit și mașini de realizat panouri.

Doar câteva exemple de aplicații ale mașinilor ACF Corner Former:

– Producția de tablouri electrice: panourile necesită colțuri curate și rezistente, aplicatia principala fiind la uşile tablourilor electrice sau partea superioara (acoperisul), eliminandu-se complet sudura / polizarea etc. si crescând calitatea si aspectul reperului

– Mobilier din oțel inoxidabil pentru bucătării și laboratoare: mesele și alte elemente din oțel beneficiază de precizia formării colțurilor.

– Tavane suspendate și fațade continue din tablă: colțurile perfecte și rotunjite sunt esențiale pentru estetică și siguranță.

– Mobilier urban și semnalizare rutieră (indicatoare rutiere) : aceste produse trebuie să reziste adesea la intemperii și să își mențină un aspect impecabil în timp.

– Carcase pentru mașini industriale: unde robustețea și precizia colțurilor sunt esențiale.

Tehnologia Corner Forming de la ACF GmbH s-a impus ca o opțiune indispensabilă pentru companiile de prelucrare a tablei care își doresc optimizarea proceselor și reducerea timpului de lucru, garantând în același timp rezultate de cea mai înaltă calitate și durabilitate. O tehnologie similară (pentru aplicații mai mici ce nu necesita o mașină dedicată) putem oferi și de la partenerul nostru Wilson Tool – dispozitivul Wilson Tool Corner Former ce se montează pe abkant

Partenerul ACF ENGINEERING & AUTOMATION GmbH în România este SM TECH SRL . Va stam la dispozitie cu informatii dacă aceasta tehnologie este o solutie la produsele d-voastră!