Cutit profilat indoire profile U adanci pe abkant
Exemplu scula complexa indoire profile U pe abkant

Indoire profile U pe abkant

Indoirea profilelor U adanci pe abkant poate constitui o provocare pentru că de multe ori materialul poate intra în coliziune cu cuțitul/poansonul de abkant la a doua indoire de la baza “U”-ului. Pentru orice profil U adânc pe care il aveți de indoit, vă rugăm să ne trimiteți un desen si vom găsi opțiunea de cuțit potrivită. 

Alegerea unui cutit din gama noastră pentru un profil U dat se poate face ușor si utilizând tabelul din fișierul PDF de mai jos. In tabel, pentru fiecare profil (latime masurata la interior x inaltime, AxB) sunt date pe linia orizontală (marcate cu bulina roșie) cutitele ce pot indoi acel profil, fără coliziune. Astfel, de exemplu, un profil 20×40  ( 20 la interior, 40 inaltimea) poate fi indoit cu cutitele marcate cu rosu in dreptul acestui profil, astfel avem urmatoarele poansoane / cutite Rolleri :  PR.135.88.R08, P.150.88.R08, P.196.88.R06, P.135.85.R08, P.145.85.R08, TOP.175.85.r08, TOP.205.85.R08.

Download: Fisier Download SM TECH Cum alegem din lista de poansoane / cutite standard de abkant pe cel potrivit pentru a indoi un profil U dat (functie de latimea si adancimea profilului U) (2.60 MB)


Sunt situații în care din considerente de reducere a timpilor de fabricație, se preferă o sculă care să facă profilul U din o singură apăsare (desenul al doilea din stânga paginii). Putem oferi oricând o astfel de soluție specială, așteptăm cu plăcere desenele d-voastră.


Un exemplu de scula speciala livrata pentru indoirea unui profil U puteti vedea in filmul urmator :