Îndoirea profilelor U adânci pe abkant

Cutit profilat indoire profile U adanci pe abkant
Exemplu scula complexa indoire profile U pe abkant

Îndoirea profilelor U adânci pe abkant poate constitui o provocare pentru că de multe ori materialul de îndoit poate intra în coliziune cu cuțitul/poansonul de abkant la a doua îndoire de la baza profilului “U”. Pentru orice profil U adânc pe care îl aveți de îndoit, vă rugăm să ne trimiteți un desen și vom găsi varianta de cuțit potrivită. De cele mai multe ori, dacă profilul U are înălțimea mare raportat la lațime, este nevoie e un poanson abkant (cuțit)  profilat (gooseneck punch).

Alegerea unui cuțit din gama noastră pentru un profil U dat se poate face ușor și utilizând tabelul din fișierul PDF de mai jos. In tabel, pentru fiecare profil (latime masurata la interior x inaltime, AxB) sunt date pe linia orizontală (marcate cu bulină roșie) cutitele ce pot îndoi acel profil, fără coliziune. Astfel, de exemplu, un profil 20×40  ( 20 cota la interior, 40 inaltimea) poate fi îndoit cu poansoanele marcate cu roșu în dreptul acestui profil, astfel avem urmatoarele poansoane / cuțite Rolleri :  PR.135.88.R08, P.150.88.R08, P.196.88.R06, P.135.85.R08, P.145.85.R08, TOP.175.85.08, TOP.205.85.R08 ce pot fi folosite la acea îndoire, fără coliziune.  Exemple de alte poansoane tip “Gooseneck” ce pot fi folosite la indoirea profilelor “U” sunt: P.250.85.R15 etc. Vă stăm la dispoziție pentru orice tip de poanson abkant (cuțit abkant) profilat tip gooseneck punch.

Download: Fisier Download SM TECH Cum alegem din lista de poansoane / cutite standard de abkant pe cel potrivit pentru a indoi un profil U dat (functie de latimea si adancimea profilului U) (2.60 MB)


Sunt situații în care din considerente de reducere a timpilor de fabricație, se preferă o sculă care să facă profilul U din o singură apăsare (desenul al doilea din stânga paginii). Putem oferi oricând o astfel de soluție specială, așteptăm cu plăcere desenele d-voastră.


Un exemplu de scula specială livrata pentru îndoirea unui profil U puteți vedea în filmul următor :

Pentru alte scule speciale abkant, vă rugăm să urmăriți link-ul:  scule abkant speciale

Calculator parametri indoire

Mentenanta scule abkant

Accesorii îndoire abkant