Cutit profilat indoire profile U adanci pe abkant
Exemplu scula complexa indoire profile U pe abkant

Indoire profile U pe abkant

Indoirea profilelor U adanci pe abkant poate constitui o provocare pentru ca de multe ori materialul poate intra in coliziune cu cutitul/poansonul la a doua indoire de la baza “U”-ului. Pentru orice profil U adanc pe care il aveti de indoit, va rugam sa ne trimiteti un desen si vom gasi optiunea de cutit potrivita. 

Alegerea unui cutit pentru un profil U dat se poate face usor si utilizand tabelul urmator (PDF). In tabel, pentru fiecare profil (latime masurata la interior x inaltime, AxB) sunt date pe linia orizontala (marcate cu bulina rosie) cutitele ce pot indoi acel profil, fara coliziune. Astfel, de exemplu, un profil 20x40  ( 20 la interior, 40 inaltimea) poate fi indoit cu cutitele marcate cu rosu in dreptul acestui profil, astfel avem urmatoarele poansoane Rolleri :  PR.135.88.R08, P.150.88.R08, P.196.88.R06, P.135.85.R08, P.145.85.R08, TOP.175.85.r08, TOP.205.85.R08.

Download: Fisier Download SM TECH Cum alegem din lista de poansoane / cutite standard de abkant pe cel potrivit pentru a indoi un profil U dat (functie de latimea si adancimea profilului U) (2.60 MB)


Sunt situatii in care din considerente de reducere a timpilor de fabricatie, se prefera o scula care sa faca profilul U din o singura apasare (desenul al doilea din stanga paginii). Putem oferi oricand o astfel de solutie speciala, asteptam cu placere desenele d-voastra.


Un exemplu de scula speciala livrata pentru indoirea unui profil U puteti vedea in filmul urmator :