Poansoane cu muchie WHISPER / ROOFTOP

Scula Whisper


 

Scula Rooftop

Poansoanele cu muchii inclinate in o singura directie (Whisper) sau cu dubla inclinare (Rooftop) se folosesc acolo unde este nevoie de reducerea fortei de stantare (si a zgomotului la stantare in acelasi timp fata de poansoanele FLAT), prin o patrundere progresiva in material.

Sculele tip Whisper reduc cu circa 20% forta de stantare fata de sculele cu muchie normala (flat) – lucru important la sculele mari.

Daca aveti o scula de dimensiuni relativ mari, puteti calcula  forta de stantare necesara (functie de geometria sculei, material etc) folosind formularul de aici : http://www.wilsontool.ro/calcul-forta-stantare/

In situatia in care este necesara o reducere a fortei, puteti apela mai intai la varianta whisper la scula.

Alte tipuri de inclinari ale muchiei (fiecare cu aplicatiile sale specifice ) sunt detaliate in imaginea urmatoare:

Unele masini necesita precizarea tipului  in controler la tipul sculei la definirea poansonelor Whisper (pentru a sti patrunderea exacta necesara) – de exemplu la masinile Trumpf seria H (Trumpf Tc 200R, 500R etc).

La ascutirea poansoanelor Whisper sau Rooftop, este nevoie de regula de un dispozitiv special ce permite ascutirea pe muchia inclinata.

La masinile noastre de ascutit X-Sharp, avem un dispozitiv ce permite ascutirea acestor poansoane indiferent de unghiul de inclinare.