Noutăţi WILSON TOOL  la EuroBlech 2018

La recenta ediţie a expoziţiei de referinţă în domeniul tehnologiilor de prelucrare a tablelor   (EuroBlech 2018),  Wilson Tool a prezentat gama sa completă de scule pentru maşini de ştanţat CNC şi maşini de îndoit tip abkant CNC + aplicaţii ale acestora, precum şi numeroase noutăţi dintre care amintim :

  1. Sculele pentru abkant Wilson Tool Corner Form – ce pot forma direct din tablă colţurile unui reper tip tava (sau uşă cutie etc.), fără a fi necesară sudura, polizarea etc. Un reper tip tavă poate fi îndoit pe abkant fără a ştanţa în prealabil decupările de colţ, fără a suda apoi colţurile după îndoire etc., curat si elegant şi cu o reducere semnificativă a costului de producţie şi operaţiilor suplimentare consumatoare de timp. Un video pe Youtube aici 
  2. Noile scule de filetat pentru maşini de ştanţat LVD Strippit PX (Pullmax 520 / 530 / 720 / 730) ce pot executa un filet la fiecare apasare a sculei (producând până la 120 filete / minut). Sculele nu necesită nici un fel de alte opţiuni suplimentare pe maşină (lucrează ca orice scule forming).  Rezevorul de ulei şi pompa sunt integrate în matriţa sculei, capacitatea rezervorului de ulei acoperă până la 4000 de filete până la reumplere.  Tarozii utilizaţi sunt identici cu restul gamei de scule Wilson Tool QuickTap pentru maşini Thick Turret.
  3. Sculele de marcare Matrix Mark pentru reperele de tablă (ce se inserează în sculele Wilson Tool MultiScribe Thick Turret sau Trumpf® style), dedicate pentru marcarea prin punctare a codurilor QR direct pe tablă. Punctele din care se formeză codurile QR sunt de formă pătrată, codul format este mult mai uşor de citit de către scanner fată de codurile obţinute cu sculele de punctat cu vârf rotund.
  4. Sculele de marcat “Wilson PEN” (de asemeni disponibile în stilurile Trumpf® si Thick Turret), ce pot marca repere de tablă cu o cerneală specială (în 3 culori, roşu, albastru şi negru),  marcarea se face doar atât timp cât sculele sunt apasate de maşina CNC pe tablă,  iar la ridicare automat un capac protejează vârful contra uscării.
  5. Noua variantă a dulapului inteligent de scule SMART X-CAB 4.0,  destinat managementului computerizat  al sculelor de ştantat folosite la una sau mai multe maşini de ştanţat. Prin computerul integrat şi pe baza accesului pe bază de parolă al operatorilor ce utilizează sculele, dulapul inteligent poate asigura economii importante în timp prin o gestiune optimă a sculelor şi a mentenanţei acestora,  contribuind prin informaţiile complete (şi în timp real)  despre scule la trecerea la Industry 4.0.
  6. Noua generaţie la sculele ZIP TECH pentru maşini de ştanţat Trumpf şi Thick Turret, ce oferă o metodă de asamblare rapidă, foarte solidă, putând înlocui în numeroase cazuri asamblările prin şuruburi, nituri sau sudură (eliminând astfel şi polizarea etc. ce urmeaza sudurii). Asamblarea poate fi facută astfel de personal mai puţin calificat.
  7. Produsele noii divizii “Wilson Tool Additive Manufacturing” (gama de scule Bend3D) – scule de abkant destinate seriilor mici şi prototipurilor, realizate din un polimer special direct pe o imprimantă 3D.  Un reprezentant al distribuitorului Wilson Tool în România, SM TECH SRL, a fost prezent pe toată durata expoziției.
Wilson Tool la EuroBlech 2018