Wilson Tool X Sharp – mașini automate de ascuțit scule mașini ștanțat CNC

X-Sharp exemplu matrita ascutita pe masina ascutit scule

Costul cu sculele este unul important pentru producătorii din domeniul prelucrării tablei,  iar reducerea acestuia se poate face mult prin o ascuțire regulată a sculelor. Mașina de ascuțit Wilson Tool X-Sharp, proiectată de Wilson Tool pe baza experienței îndelungate în domeniul sculelor și a feed-back-ului utilizatorilor de scule, are un rol important în reducerea acestui cost.  Despre importanta ascuțirii regulate a sculelor de ștanțat puteti citi aici : Mentenanta scule stantare  sau  in materialul urmator   (un articol SM TECH publicat in revista Tehnica si Tehnologie) :

Download:Fisier Download SM TECH  Mentenanta sculelor pentru masini de stantat CNC

X-Sharp - masina automata de ascutit scule masini de stantat CNC - Wilson Tool
Reglare usoara a adaosului de ascutire pe masina de ascutit X-Sharp

Reglare usoara a adaosului de ascutire pe masina de ascutit X-Sharp

Piatra CBN masina de ascutit scule X-Sharp

Wilson Tool X-Sharp este o masina total automată de ascuțit scule pentru mașini de ștanțat CNC, usurinta procesului de ascutire permitand operatorilor sa programeze ascuțiri regulate si de adaos foarte mic a sculelor- rezultatul fiind o durata de viata mult mai mare a poansoanelor si placilor de taiere. Viteza variabilă de rotație a discului (ajustată automat de mașină funcție de aplicație) permite o ascuțire rapidă și de calitate excelentă. O investitie care se amortizeaza rapid (maxim 2 ani) prin economiile mari aduse prin prelungirea duratei de viata a sculelor si prin calitatea permanent buna a muchiilor pieselor d-voastra, calitate ce se obtine numai cu scule corect ascutite. Sculele se pot ascuti fara supravecherea operatorului, care intre timp poate avea alte sarcini la masina de stantat.  X-Sharp poate veni echipata cu dispozitive de prindere scule Trumpf sau scule Thick-Turret (functie de masina d-voastră, poate fi folosita pentru ascuțire scule Trumpf sau ascutire scule Thick Turret).

Download: Fisier Download SM TECH  Prospect X-Sharp  (PDF file, 1.34 MB , click dreapta + Save as pentru download)

Mașina are sistem de filtrare magnetic la circulația lichidului de răcire , nici o impuritate rezultată din rectificare nu rămâne în lichid astfel încât filtrele normale se schimbă mult mai rar față de alte mațini. Pe lângă piatra (discul de rectificat) , se învârte controlat CNC și masa pe care este fixat dispozitivul în care se prind sculele, combinația de mișcări duce la o calitate excelentă a muchiei. Măsurarea înalțimii inițiale a sculei se face automat . De altfel, operatorul are de selectat pe ecran doar tipul de sculă și adaosul dorit de rectificat, mașina adaptează turația, răcirea și restul parametrilor la tipul sculei (nu se face rectificare cu aceeasi turație ca la alte mașini, turația este adaptată automat la tipul sculei).

 

 

O descriere a dispozitivelor utilizate la masina de ascutit scule pentru masini de stantat CNC, Wilson Tool X-Sharp + a modurilor de utilizare a acestora cu poansoane FLAT si Whisper / Rooftop, in filmul de mai jos:   

O descriere a instalarii masinii X-Sharp, a punerii in functiune si a  ascutirii primei scule, in filmul de mai jos: 

O lista de piese de schimb / consumabile pentru X-Sharp puteti gasi mai jos:

  • 55109 Disc abraziv pentru X-Sharp
  • 55311 Lichid de racire pentru X-Sharp ( 20 litri)
  • 55117 Piatra corectie (dressing stone)
  • 55319 Suport pentru piatra corectie

Pentru lista completa de dispozitive fixare scule (functie de masina d-voastra de stantat), va rog sa ne contactati.

Piatra (discul) masinii X-Sharp este din CBN, un material excelent la rectificarea otelurilor aliate tratate specifice sculelor de stantat.  CBN (Cubic Boron Nitride) este un material cu o duritate apropiata  de diamant dar net superior acestuia la rectificarea otelurilor tratate specifice sculelor de stantare.  Cateva informatii despre CBN (in engleza) mai jos :

What is CBN ?

CBN is an abbreviation for Cubic Boron Nitride, a development of the General Electric Company for which CBN was also registered, now it is a trade mark Diamond Innovations. CBN is still more costly than industrial diamond, originally the grain was much more expansive than gold. It is nearly as hard as diamond, almost 4 times as hard as aluminum oxide, and has revolutionized the grinding of hardened steel.
The wheels consist of a metal body which is coated in an electro-galvanic process with a layer of CBN-grain. The particles stick in a bond specifically designed for grinding without coolant. The CBN-grain is of a precise size, each one just a few thous.

Why CBN wheels?

CBN ist the best suitable grain for grinding hardened steel: You will hardly generate a high temperature, because CBN has an extremely good conductivity for temperature, so the heat generated is dispersed quickly. This is also helped by the shape of the metal body of the wheel. No more blues.
The wheels have an extremely long working life with an excellent rate of stock removal. The face will stay flat, no dressing and shaping necessary.
They will produce just the right cutting edge for turning tools.

Why not diamond wheels?

Diamond is chemically pure carbon. When it is used as a grinding grit it works extremely well with tungsten carbide or glass. With steel, this is a different matter: At comparatively low temperatures the diamond (carbon) forms carbides with some of the ingredients you have in every steel, nickel, chromium. That means the diamond is gone, your diamond grinding wheel is destroyed.


Pentru alte accesorii pentru stantare, va rugam urmati link-ul : https://www.sm-tech.ro/accesorii-stantare-punching/

Exemplu matrita ce necesita ascutire

Exemplu matriță ce necesită ascuțire.  Uzual, matritele se ascut de 2 ori mai rar față de poansoane.  O regulă este ca sculele să fie ascuțite cu o frecvență ce face ca la o ascutire să nu fie luat mai mult de  0,25 mm maxim din sculă (mai bine chiar mai putin) pentru a reface muchia ascutită a sculei. .